لطفا صبر کنید ...

نگرانی های متخصص قلب و عروق کشور از شیوع بیماری قلبی

مهر ۱۸, ۱۳۹۹ توسط پزشک آشنا0
heart-disease-pezeshkashena-two.jpg

بیماری قلبی

فراگیر شدن بیماری قلبی و پایین آمدن سن ابتلا به این بیماری واقعا نگران کننده است و ما این روزها شاهد بروز سکته قلبی حتی در افراد با سن پایین هستیم. از این رو رسانه اینترنتی پزشک آشنا با همکاری دکتر محمدی متخصص قلب و عروق کشور اطلاعات مفیدی برای پیشگیری از بروز امراض قلبی و درمان بیماری قلبی ارائه می کند.

بیماری های قلبی شایع ترین علت مرگ و میر است!

شایع ترین علت مرگ و میر در جهان بعد از تصادفات بیماری های قلبی است. در ایران نیز هم سن شیوع بیماری قلبی عروقی پایین آمده است و هم آمار ابتلا به این بیماری افزایش پیدا کرده است. با توجه به تحقیقات انجام شده در سال ۹۱ سن بروز بیماری های قلبی عروقی در ایران حدود ده سال پایین تر از متوسط جهانی بوده است.

به بیان ساده تر ما ده سال زودتر نسبت به متوسط جهان سکته می کنیم. که این آمار تکان دهنده ای بود و متاسفانه رو به افزایش است. اما چرا سن شیوع این بیماری ده سال در کشور ما پایین آمده است؟

به دلیل اینکه ما در مورد الگوهای مصرفی و رفتاری، مسایل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… که در شیوع این بیماری دخیل هستند، برنامه ریزی نداشته ایم.

ریسک فاکتورهای اصلی موثر در بروز بیماری های قلبی

نحوه رژیم غذایی مردم ایران در طی این سی سال بسیار تغییر کرده است. افزایش قابل توجه رستوران های فست فود که جایگزین غذای خانگی و ایرانی شده اند. غذاهای فست فود از لحاظ چربی، نمک و سایر مشخصه ها سالم نیستند که به موازات مصرف این غذاها چربی خون، قندخون و فشارخون افزایش میابد.

یکی از بزرگترین معضلات جامعه ما عدم اطلاع رسانی در خصوص علائم بیماری قلبی می باشد متاسفانه فرد بعد از حمله قلبی  و ناراحتی قلبی متوجه این بیماری می شود. افرادی که استعداد بیماری های خاص نظیر فشارخون را دارند باید به طور منظم فشارخون خود را اندازه بگیرند و با علائم این بیماری آشنا شوند.

عامل دیگر در بروز امراض قلبی، چاقی است. زندگی ماشینی و بی تحرکی مهم ترین عوامل چاقی در جهان می باشند. به مردم آگهی کافی داده نشده است که چاقی یک معضل اجتماعی است که نهایتا تا ده سال آینده عوارضش مشخص می شود.

سیگار ریسک فاکتور بعدی است که اگر با کشورهای خارجی مقایسه کنیم، خواهیم دید برای خریداری سیگار اولین شرط سن بالای ۱۸ سال است و به وفور در دسترس نیست و فقط در محل های خاصی می توان تهیه کرد. و در آخر استرس به خاطر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روی آوردن مردم به زندگی تجملاتی افزایش یافته است.

درمان بیماری قلبی
درمان بیماری قلبی

ارتقا کیفیت و روش زندگی

با رشد ریسک فاکتورها امراض قلبی عروقی هم افزایش پیدا می کند و سن ابتلا کاهش میابد. دکتر محمدی با یادآوری خاطرات دوران رزیدنتی خود؛ زمانی که یک فرد ۴۰ ساله سکته می کرد باعث تعجب می شد. ولی این روزها جوان ۲۳ ساله عمل قلب باز انجام می دهد و متاسفانه سکته فرد ۳۰ ساله بسیار عادی تلقی می شود.

ایشان خاطر نشان نمود؛ مقابله با امراض قلبی کار بزرگ و پایه ای است و تلاش یک نهاد موثر نیست بلکه تمامی نهادها؛ صدا و سیما، مجامع پزشکی، مذهبی، آموزشی و …همه باید تلاش کنیم.

و مهمتر از درمان این بیماری، ارتقا کیفیت زندگی (quality of life) است و روش زندگی (life style) باید تغییر کند. با اطلاع رسانی به مردم می توان از بروز این بیماری پیشگیری نمود.

تکنولوژی در درمان امراض قلبی در ایران

ایران از لحاظ تکنولوژی درمان بیماری های قلبی به هیچ وجه از غرب عقب نیست و جدیدترین تکنیک ها و تجهیزات در کشور ما نیز وجود دارد. به طور مثال تعداد دستگاه های MRI در شهر تهران ۵ برابر شهر لندن است ولی متاسفانه در زمینه پیشگیری کاری انجام نشده است.

مهمترین اقدامات پزشکی در ساعات اولیه بروز حملات قلبی است!

مهمترین اقدامات پزشکی در ساعات اولیه بروز حملات قلبی است که میتوان از سکته قلبی جلوگیری نمود. ولی به خاطر نگرش خود درمانی ایرانی ها بعد از مصرف انواع داروها به متخصص قلب و عروق مراجعه می شود که همین موضوع خطر سکته قلبی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

درمان بیماری قلبی
درمان بیماری قلبی

تاثیر بازتوانی قلب در درمان امراض قلبی

بازتوانی یعنی بازگشت بیمار به زندگی عادی؛ امراض قلبی در روحیه بیمار بسیار تاثیر گذار است. بیمار روحیه خود را میبازد و دچار افسردگی می شود. کار بازتوانی قبل از عمل بیمار شروع می شود و با دادن آگاهی به بیمار در مورد عمل جراحی استرس او را کاهش می دهد.

بیمار بعد از گذشت دو هفته از عمل به بخش بازتوانی بیمارستان منتقل می شود. فعالیت های ورزشی در کنار تجدید روحیه بیمار، فعالیت های ورزشی زیر نظر متخصص با کنترل فشارخون، نوار قلب و…انجام می شود. ورزش ها از سطح پایین شروع می شود و کم کم افزایش میابد تا بیمار به زندگی عادی خود برگردد.

و طی این دوره آموزش های لازم از نظر طرز تهیه غذا برای بیماران قلبی ، روانشناسی و… صورت می پذیرد. کلاس های آموزشی برای همراهان بیمار نیز وجود دارد. و همراهان باید بدانند چگونه با بیماری که سکته قلبی کرده است، رفتار کنند. رفتار اشتباه همراهان که با حس ترحم همراه است موجب افسردگی بیشتر بیمار می شود.

سخن پایانی

فردی که بیماری قند دارد ممکن است اصلا متوجه ناراحتی قلبی نشود و به طور ناگهانی با سکته قلبی مواجه شود. توصیه می شود؛ افرادی که بالای ۴۰ سال هستند و ریسک فاکتورها در آن ها وجود دارد سالی یک یا دو بار تست ورزش و نوار قلب انجام دهند و با علائم بیماری قلبی آشنا شوند.

دکتر محمدی در آخر صحبت هایش تاکید کرد؛ فراموش نکنید، دردهای مشکوک را ابتدا باید به قلب نسبت دهید مگر خلافش ثابت شود!

تحریریه پزشک آشنا با همکاری دکتر محمدی متخصص قلب و عروق

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر