لطفا صبر کنید ...

چگونه می توانیم یک دامپزشک خوب پیدا کنیم؟

بهمن ۶, ۱۳۹۸ توسط پزشک آشنا0
veterinary-clinic-pezeshkashena-five.jpg

دامپزشک

یک دامپزشک خوب چه ویژگی هایی دارد و چگونه می توانیم یک دامپزشک مجرب یا کلینیک دامپزشکی را در یک شهر بزرگ شناسایی کنیم؟ چه رابطه ای بین دانش دامپزشک و سلامت جامعه وجود دارد؟ و … متاسفانه دامپزشکی جز مشاغلی است که به صورت غریبانه ای ناشناخته باقی مانده و بسیاری از مردم در مورد نحوه کار، انواع خدمات، نحوه شناسایی یک متخصص دام حرفه ای و … اطلاعات درستی ندارند. از این رو رسانه اینترنتی پزشک آشنا تصمیم دارد در این مطلب شما را با اطلاعات مهمی در این زمینه آشنا کند، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

دامپزشک خوب کیست؟

همان طور که از نامش پیداست، دامپزشک فردی است که دانش تخصصی در زمینه درمان حیوانات دارد. علاوه بر این کنترل بهداشتی بیماری های مشترک بین دام و انسان و کنترل بهداشتی مواد غذایی که از دام ها بدست می آید، از دیگر وظایف مهم و اصلی این پزشک محسوب می شود.

آیا می دانید که ارتباط غیر مستقیم اما تنگاتنگی بین دامپزشک و زندگی روزمره تمام افراد کره زمین وجود دارد؟ حدود ۹۰ درصد از مردم دنیا حیطه کار یک دامپزشک را تنها مرتبط با انواع دام ها می دانند، در صورتی که وسعت و ارتباط کاری یک دامپزشک با انسان ها بسیار گسترده تر از یک پزشک می باشد.

همان طور که می دانید اگر یک پزشک یک خطا کند، تنها جان یک نفر به خطر می افتد، در صورتی که اگر یک دامپزشک خطایی انجام دهد مثلاً در تایید یا حذف گوشت مصرفی سهل انگاری کند، به قیمت درگیری چندین خانواده تمام می شود.

با این اوصاف تمام افراد جامعه هر روز از طریق سفره غذایی با دامپزشکان در ارتباط هستند، در صورتی که یک فرد ممکن است در سال فقط چند بار به پزشک مراجعه نماید.

انتخاب دامپزشک خوب در تهران یا سایر شهرها
انتخاب دامپزشک خوب در تهران یا سایر شهرها

وظایف دامپزشکان

  • دامپزشکان حیوانات را چکاپ کرده و بعد از تشخیص بیماریهای عفونی، تغذیه ای، حرکتی و … را درمان می کنند.
  • زخم ها را شستشو و مداوا می کنند.
  • شکستگی ها را درمان و در صورت نیاز با استفاده از تکنیک های جراحی ، حیوان را بعد از بیهوشی جراحی می کنند.
  • برای تشخیص صحیح بیماری، از دام نمونه گرفته و به آزمایشگاه دامپزشکی ارسال و نتایج را تحلیل می نمایند.
  • آزمایش هایی مانند نوار قلب، ادرار، مدفوع و سونوگرافی و …. را انجام می دهند.
  • معاینات منظم جهت بررسی سلامت حیوانات، پیشگیری از گسترش بیماری و واکسیناسیون انواع حیوانات را انجام می دهند.
  • دردی که حیوان از دچار شدن به بیماری دارد را درمان می کنند.
  • به صاحب حیوان در مورد نگهداری و تغذیه مشاوره می دهند.
  • صاحب حیوان را با روش های پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان مانند هاری، مشمشه، بروسلوز و … آشنا می کنند.
  • و مهمتر از همه با شناخت و آگاهی صحیح بر نوع بیماری حیوانات، باعث افزایش تولید دام های سالم می شوند.

یک دامپزشک خوب دارای چه ویژگی هایی است؟

یک دامپزشک خوب و مجرب باید از توانایی جسمی خوبی برخوردار باشد، زیرا گاهی ممکن است برای معالجه بیماری یک مرغداری یا گاوداری یا هر مرکز نگهداری حیوان دیگری، ناچار باشد ساعت های طولانی بدون وقفه کار کند. علاوه بر این گاهی توانایی جسمی بالا برای معاینه حیوانات بزرگی مانند اسب یا گاو لازم می باشد.

داشتن مهارت علمی، قدرت مشاهده خوب، تصمیم گیری بجا و به موقع از دیگر ویژگی های دامپزشکان مجرب محسوب می شود. علاوه بر تمامی این موارد یک دامپزشک خوب باید رفتارهای صبورانه ای در برخورد با صاحبان حیوانات داشته باشد.

زیرا برای صاحبان حیوانات نسبت به حیوان دست آموز خود احساس دلبستگی زیادی می کنند و همین عامل باعث می شود که نسبت به برخی از درمان ها واکنش سریع و تندی بروز دهند.

انتخاب دامپزشک خوب در تهران یا سایر شهرها

  • موارد زیر می توانند در شناخت دامپزشکان خوب در شهرهای بزرگ بسیار موثر باشند.
  • از موتورهای جستجو گر گوگل کمک گرفته و در قسمت جستجو گزینه دامپزشک خوب در شهر…. را تایپ کنید.
  • از دوستان و آشنایانی که اهل نگهداری انواع حیوانات هستند پرس و جو کنید.
  • سر زدن به بازار حیوانات و یا مغازه های فروش حیوان و پرس و جو از فروشندگان این مغازه ها را فراموش نکنید.
  • حین مراجعه به یک کلینیک دامپزشکی خاص، نظر افرادی که برای چندمین بار است که به این پزشک مراجعه می کنند را در مورد نحوه رفتار با حیوان و نوع درمان جویا شوید.

انتخاب دامپزشک خوب در تهران یا سایر شهرها
انتخاب دامپزشک خوب در تهران یا سایر شهرها

حوزه کاری دامپزشک

یک فرد باید دارای تحصیلات دانشگاهی در این رشته باشد، تا از نظر وزارت بهداشت به عنوان شخصی مجاز برای تجویز دارو و تعامل با سازمان نظارت بر سلامت دام شناخته شود. گرچه هنوز هم در برخی از شهرها و روستاها افرادی بصورت تجربی کار معالجه و درمان حیوانات را انجام می دهند.

در صورتی که دامپزشک دارای تحصیلات دانشگاهی باشد، آگاهی و دانش کافی برای شناسایی و درمان انواع امراض هم حیوانات اهلی و هم حیوانات وحشی را دارا می باشد. دامپزشک ها در بخش های مختلفی کار می کنند.

مثلا برخی از آنها مسئول بررسی بهداشت و رعایت استانداردها در مغازه های فروش حیوانات خانگی، اصطبل ها، بازار فروش حیوانات و یا باغ وحش ها هستند.برخی دیگر در حوزه سلامت عمومی فعالیت می کنند و مسئولیت پیگیری و کنترل بیماری های دام را بر عهده دارند.

گروهی دیگر مسئول آزمایش و نظارت بر تولید دارو و محصولات بیولوژیکی و شیمیایی مربوط به حیوانات می باشند. همچنین یک دامپزشک می تواند با موافقت مراجع دولتی مربوطه، برای تاسیس داروخانه، مطب، آزمایشگاه، واکسیناسیون و … مربوط به دام و طیور اقدام نماید.

سخن پایانی

حرفه دامپزشکی با مشکلات و خطرات زیادی از قبیل کار در محیط های عشایری و روستایی به خصوص در مناطق صعب العبور، فعالیت در کشتارگاه های دام و طیور، ضرب خوردگی از حیوانات خصوصاً حین انجام واکسیناسیون و … همراه است.

انتخاب دامپزشک ماهر و باتجربه بسیار مهم است و فراموش نکنید که سلامت افراد جامعه به گروه پزشکی دامپزشکی ارتباط بسیار نزدیک دارد. این روزها مشاوره تلفنی دامپزشکی هم وجود دارد که در مواقع اورژانسی می توانید راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر