لطفا صبر کنید ...

راز داشتن رابطه موفق و پایدار که هر کسی از آن خبر ندارد!

آذر ۵, ۱۳۹۹ توسط پزشک آشنا0
successful-relationship-pezeshkashena.jpg

رابطه موفق

درباره نحوه ایجاد یک رابطه موفق و بر پایه عشق چه اطلاعاتی دارید؟ افراد باید از کجا آن را یاد بگیرند؟ در خانواده؟ در مدرسه؟ در دانشگاه؟ …. در واقع ایجاد یک رابطه عاشقانه و موفق یک نوع هنر است، اما متاسفانه بسیاری از افراد علم رسیدن به این هنر را ندارند. از این رو رسانه اینترنتی پزشک آشنا بر این شد تا در این مطلب در مورد قوانین ایجاد و یا رسیدن به یک رابطه موفق و پایدار صحبت کرده و مهمترین و کاربردی ترین ترفندهای موجود در این مورد را عنوان کند.

رابطه موفق و پایدار

هر فرد در هر موقعیتی که باشد، به بهترین رابطه با همسر نیاز دارد. مطالب ارائه شده در اینجا براساس یک رابطه عاشقانه است اما با کمی تغییر می توانید از مطالب ارائه شده در اینجا درمورد دوستان، اعضای خانواده و حتی در مورد رابطه کاری خود نیز استفاده کنید.

قبل از هر چیز باید عنوان کرد که وارد شدن به یک رابطه و یا ازدواج کردن شاید به ظاهر کار ساده ای باشد، اما تداوم این رابطه توام با علاقه، عشق و صمیمیت و احترام به همسر که بتواند هر روز احساس دلپذیری را برای شما به وجود آورد، نه تنها کار ساده ای نیست، بلکه فوق العاده سخت است.

نکته بسیار مهم در این مورد این است که شما برای دستیابی به یک رابطه موفق و پایدار قطعاً باید آموزش ببینید. زیرا در این زمینه قوانینی وجود دارد که باید به صورت اصولی به آن ها عمل نمود تا به نتیجه دلخواه برسید.

به بیانی دیگر برای داشتن یک رابطه موفق و عالی باید هزینه کرده و برای آن وقت بگذارید. در ادامه در مورد کلیدی ترین نکات موجود در این مورد صحبت خواهیم کرد.

برای ایجاد یک رابطه عالی و موفق محیط امنی ایجاد کنید.

برای ایجاد یک رابطه موفق ابتدا لازم است محیطی امن ایجاد کنید، طوری که بتوانید به هم اعتماد کنید و بدون ترس عقاید خود را بیان نمایید. هرگز صحبت یکدیگر را قطع نکنید و حتی اگر لازم باشد سعی کنید جلوی دهان خود را بگیرید.

همیشه به هنگام مشاجره منصف باشید. یکدیگر را با نام نامناسب صدا نکنید، تهدید نکنید. اگر لازم است عذرخواهی کنید. اگر خیلی عصبانی هستید و نمی توانید به حرف های طرف مقابل خود گوش دهید، همان جا کنار بکشید و به اتاق دیگری بروید، کمی با خود خلوت کنید، نفس عمیق بکشید تا خونسردی خود را بازیابید.

بر روی نقاط مثبت رابطه خود تمرکز کنید.

بهترین روابط هم نقطه ضعف هایی دارد و این موضوع بخش انکار ناپذیر یک رابطه است. اما افرادی که قادرند یک رابطه را به نحوه احسن مدیریت کرده و آن را در بهترین حالت خود نگه دارند، همان کسانی هستند که به جای تمرکز بر روی نقاط منفی و تلاش برای تغییر آن ها، تمرکز خود را بر روی نقاط قوت رابطه قرار می دهند.

و هر لحظه سعی می کنند این نقاط را بهبود بخشند. در نگاه اول شاید این کار منطقی به نظر نرسد، اما جالب است بدانید که از لحاظ روانشناسی زمانی که افراد بر روی نقاط قوت تمرکز می کنند، احساس بهتری دارند و این حس بهتر انرژی بالاتری را برای آن ها فراهم می کند.

در نتیجه توان فرد برای نادیده گرفتن و یا چشم پوشی از ایرادات و نقاط منفی در رابطه بالا رفته و همین نادیده گرفتن در طول زمان باعث کمرنگ شدن این نقاط می گردد.

چگونه رابطه موفق و پایدار داشته باشیم؟
چگونه رابطه موفق و پایدار داشته باشیم؟

برای داشتن رابطه موفق ،یک شنونده خوب باشید.

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که برای داشتن یک رابطه موفق و پایدار باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که شنونده خوبی باشید. البته باید بدانید که شنونده خوب بودن متفاوت از گوش دادن ساده است. در واقع برای شنونده بودن شما باید با تمام وجود به حرف های طرف دوم رابطه گوش دهید.

و سعی کنید بدون قضاوت آن ها را درک کنید. در صورتی که بسیاری از افراد در حین حرف زدن شریک زندگی یا دوست و … تنها سکوت کرده و به او نگاه می کنند و یا حتی برخی از افراد با آنکه کتاب یا روزنامه در دست دارند و یا اینکه نگاهشان به سمت تلویزیون و .. است ادعا می کنند که شنونده خوبی هستند.

در صورتی که یک شنونده خوب با تمام وجود به حرف های شریک خود گوش کرده و سعی می کند حس پنهان موجود در پس هر کلمه را به درستی درک کند.

خودتان را دوست داشته باشید.

شاید در نگاه اول نتوانید ارتباط معنا دار مناسبی بین دوست داشتن خود و داشتن یه رابطه موفق و پایدار با شخص یا اشخاص دیگر پیدا کنید. اما باید بدانید که اگر شما از خود ناراضی بوده و خود را دوست نداشته باشید، نمی توانید به صورت صادقانه فرد دیگری را دوست داشته باشید.

از طرفی دیگر ارتباط موفق با خود کلید موفقیت در همه روابط است که با دیگران داریم. در واقع زمانی که فرد در رابطه با خود خوشحال و شادمان است، از نگاه دیگر افراد سالم و شادمان هم جذاب به نظر می رسد. اما به یاد داشته باشید که دوست داشتن خود متفاوت از خودخواه بودن است.

واقعیات را از احساسات تمیز دهید.

به هنگام مشاجره چه افکار و احساساتی در شما ایجاد می شود؟ از خود بپرسید آیا چیزی از گذشته من وجود دارد که روی نحوه نگرشم در موقعیت تاثیر می گذارد؟ این سوال مهم را بپرسید؛ آیا تقصیر همسرم است یا تقصیر من است؟ حقیقت چیست؟ زمانی که شما عصبانی هستید ممکن است هر فکری بکنید.

اما اینکه این افکار شما واقعی هستند یا در نتیجه احساسات لحظه ای شما و یا از خاطرات تلخ گذشته ایجاد شده است باید مورد بررسی قرار بگیرد. به محض اینکه فرد بتواند واقعیات را از احساسات تمیز دهد بهتر می تواند همسر خود را بشناسد و مشکلات را حل کند.

با بخش های مختلف بدن خود ارتباط برقرار کنید.

انسان یک موسیقی تک نواز نیست. بدن انسان مانند یک گروه کر یا یک ارکستر با چندین صداست. باید دقت کنید ذهن شما چه می گوید، قلب تان چه می گوید و بدنتان چه می گوید. دل شما چه می گوید؟ برای مثال گاهی مغز آدم می گوید همسر خود را ترک کن اما قلب می گوید من واقعا او را دوست دارم.

اجازه دهید این صداهای مختلف و قسمت های مختلف بدن با هم همکاری و با هم صحبت کنند، به این ترتیب شما به پاسخی می رسید که از کل بدن شما نشات می گیرد.

برای داشتن رابطه موفق ،کمتر قضاوت کنید.

کم کم سعی کنید بدون قضاوت به همسر و حتی خودتان بنگرید. بخشی از وجود شما ممکن است به قضاوت تمایل داشته باشد اما لازم نیست با آن همراه شوید. قضاوت باعث می گردد درها به روی انسان بسته شود. عکس قضاوت، همان مهربانی است.

فرد مهربان، احساسات خود را بیان می کند، احساس تعلق می نماید و با احترام با همسر خود صحبت می کند. هنگامی که فرد می آموزد با مهربانی با همسر خود برخورد کند قدرت می یابد تا عکس العمل خود را کنترل کند به جای اینکه بلافاصله عکس العمل نشان دهد.

از واژه «ما» استفاده کنید که دو «من» را در بر می گیرد.

بنیاد یک رابطه موفق و در حال پیشرفت، بر پایه حمایت است که فرد جدا و در عین حال وابسته به دیگری باشد. در روابط دو طرفه هر فردی بخشی از خود را فدا می کند تا رابطه ایجاد شود. هنگامی که فرد جدا اما در ارتباط با دیگری باشد. «ما» که قوی تر است، به وجود می آید.

توجه کنید تفاوت هایی که بین یک فرد و همسرش وجود دارد اصلا نکته منفی نیست. نیازی نیست فرد همواره به دنبال همسری باشد که همه علایق و سلایقش شبیه به او باشد. گاهی افراد گمان می کنند این تفاوت ها باعث ناسازگاری زوجین با هم می شود اما در واقع همین تفاوت ها هستند که رابطه را موفق و جذاب می کند.

چگونه رابطه موفق و پایدار داشته باشیم؟
چگونه رابطه موفق و پایدار داشته باشیم؟

خودتان درد خود را دوا کنید.

هرگز نباید انتظار داشت که همسر همه خلاهای احساسی ما را پر کند در حالی که ما به خلا احساسی او توجهی نداریم. در نهایت هر یک از ما فقط قادر است مشکلات خود را حل کند. البته هنگامی که فرد سعی دارد مشکلات خود را حل کند در این زمینه همسر می تواند نقش حمایتی داشته باشد و بر عکس.

در واقع داشتن یک رابطه موفق بر پایه عشق مشکلات را حل می کند. هنگامی که از چیزی اطمینان ندارید و درباره آن حدس هایی می زنید حتما از همسر خود در آن باره سوال کنید.

داستان سازی ممنوع و برای رابطه خود وقت بگذارید.

بیشتر اوقات فرد در مورد رفتار همسر خود داستان سازی می کند یا دلایلی می تراشد. برای مثال همسرم تمایلی به آغوش کشیدن من ندارد پس حتما دیگر مرا دوست ندارد. پرسیدن سوالات زیاد و از ته قلب و با تمام وجود گوش فرا دادن به پاسخ های او مانع از به اشتباه افتادن طرفین و سوتفاهم می گردد.

مهم نیست چه کسی هستید یا کار شما چیست باید رابطه خود را بهبود دهید. حتما برای بهبود رابطه خود وقت بگذارید که این امر شامل قرار بیرون رفتن دوتایی و وقت گذرانی با هم می باشد.

گاهی نیز همه وسایل دیجیتال و تکنولوژی را کنار گذارید و زمانی را به یکدیگر اختصاص دهید. رابطه موفق همانند یک باغچه است هر چه بیشتر به آن برسید بیشتر رشد می کند.

صحبت هایی را که از عشق سرچشمه میگیرد به زبان آورید.

چه موارد سختی است که درباره آن با همسر خود صحبت نمی کنید. چه حسی دارد؟ اهمیتی ندارد در یک موقعیت چه حسی دارید احساسات خود را روان سازید، حرف دل خود را بیان کنید. در این صورت به شیوه درست چیزی را که باید بگویید بیان می دارید.

هنگامی که به این نقطه رسیدید با خودتان مهربان باشید. به یاد داشته باشید ایجاد تغییر نیازمند زمان است و هر گامی که در این زمینه برداشته شود دارای اهمیت است.

نشانه های رابطه موفق

شناخت نشانه های رابطه موفق برای داشتن یک رابطه عالی بسیار مهم و ضروری است. برای اینکار بهتر است به رابطه خود نگاهی بیندازید و صادقانه به سوالات زیر پاسخ دهید.

  • آیا احساس می کنید طرف مقابلتان صحبت های شما را گوش داده و آن ها را درک می کند و شما را همانطور که هستید می پذیرد؟
  • آیا شما حاضر هستید با تمام وجود حرف های او را گوش داده و با او احساس همدردی کنید و یا می خواهید مدام او را زیر سوال برده و در مقابلش جبهه بگیرید؟
  • آیا رازهایتان را بدون ترس از قضاوت برای شریک زندگی خود مطرح می کنید؟
  • آیا نسبت به یکدیگر مهربان بوده و به رشد شخصی هم کمک می کنید؟
  • آیا از شوخی، بامزگی ها و بازی کردن با یکدیگر لذت می برید؟
  • اگر قرار باشد با کسی وقت بگذرانید، چه کسی را انتخاب می کنید، همسر یا شخصی دیگر؟
  • آیا از اینکه خودتان باشید نترسیده و احساس آزادی می کنید؟
  • آیا شریکتان از شادی و موفقیت شما خوشحال می شود؟
  • آیا بعد از بحث یا کشمکش سعی می کنید موضوع را فراموش کنید، با اینکه به قهر، تنبیه کردن و یا ترک همسرتان فکر می کنید؟ به طور کلی یکی از نشانه های رابطه موفق گذشت و اتمام سریع قهر و دعوا است.

سخن پایانی

و در انتها باید بگوییم که ایجاد و نگهداری یک رابطه موفق و پایدار بدون رسیدگی مداوم امکان پذیر نیست و برای اجرای این منظور لازم است تا هر دو طرف رابطه بر روی رشد شخصیتی خود کار کرده و آن را ارتقاء بدهند.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر