لطفا صبر کنید ...

از بین بردن زوائد گوشتی ( منگوله گوشتی ) روی پوست

مهر ۲۲, ۱۴۰۱ توسط پزشک آشنا1
mole-skin-pezeshkashena-one.jpg

زوائد گوشتی روی پوست

زوائد گوشتی روی پوست معضلات بسیار شایعی هستند که افراد زیادی را درگیر کرده و تاثیرات بسیار ناخوشایندی بر روی زیبایی می گذارند. به همین خاطر رسانه اینترنتی پزشک آشنا می خواهد تا در این مطلب ابتدا علت و سپس روش های موثر درمان دانه های گوشتی روی پوست صورت ، کشاله های ران ، پلک ها و … را عنوان کند. بنابراین اگر شما و اطرافیانتان از این مشکل رنج می برید بهتر است این مطلب را تا انتها با دقت بخوانید.

زوائد گوشتی روی پوست ( منگوله گوشتی ) چیست؟

زوائد گوشتی روی پوست زائده های اکتسابی، شایع و خوش خیمی هستند که به شکل منگوله های نرم و کوچک ظاهر شده و از طریق یک ساقه باریک از پوست آویزان می شوند. این زائده ها بی ضرر بوده و تعداد آنها می تواند از یک تا صد عدد در هر فرد متغیر باشد.

میزان ابتلا به زوائد گوشتی روی پوست در زنان و مردان مساوی بوده و احتمال ابتلا درهر دو به یک نسبت هستند و البته افراد چاق و کسانی که دچار اضافه وزن هستند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند.

علت ایجاد دانه های گوشتی روی پوست صورت و بدن چیست؟

برای بسیاری از افراد، خصوصاً اشخاص مبتلا، یک سوال بسیار مهم وجود دارد که چه عاملی باعث به وجود آمدن این دانه های گوشتی شده و چگونه می توانستند مانع رشد آنها شوند؟ اما متاسفانه باید بگوییم که تا کنون دلیل مشخصی برای ایجاد این منگوله ها پیدا نشده است.

ولی با توجه به اینکه در اغلب موارد این زائده ها در چین های پوستی مانند کشاله های ران، اندام تناسلی، گردن، پلک ها، زیر بغل و … ظاهر می شوند، می تواند ادعا کرد که اصطحکاک می تواند در ایجاد این دانه ها نقش داشته باشد.

البته جدای از این موضوع مطالعات نشان داده که مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، تغییرات هورمونی در دوران بارداری، افزایش وزن، فشار خون بالا، ابتلا به انواع ویروس پاپیلوما و موارد موروثی هم می توانند عامل تشدید کننده ای بر این موضوع باشند.

میزان شیوع زوائد گوشتی روی پوست

همانطور که گفتیم میزان شیوع این ضائده ها بین مردان و زنان به یک نسبت است و اگر نگوییم که تمامی جمعیت انسان ها می توانیم با جرات بگوییم که حداقل نیمی از جمعیت جهان در برهه ای از زندگی خود با این منگوله ها درگیر می شوند.

روند تشکیل این زائده ها اکتسابی بوده، یعنی در زمان تولد وجود ندارد و فرد در طول زندگی به آن دچار می شود. اغلب افراد در سنین بزرگسالی اولین منگوله های گوشتی را مشاهده کرده و معمولاً تعداد آنها تا ۶۰ سالگی بیشتر می شود. اما گاهاً در برخی از کودکان هم در اطراف گردن یا زیر بازو ممکن است به وجود بیاید.

زوائد گوشتی روی پوست ( منگوله گوشتی )
زوائد گوشتی روی پوست ( منگوله گوشتی )

زوائد گوشتی روی پوست چه مشکلاتی را به وجود می آورند؟

معمولاً به جز مشکلات و مواردی که از نظر زیبایی برای فرد به وجود می آید، منگوله های پوستی عارضه دیگری مانند درد یا ناراحتی فیزیکی برای شخص مبتلا ایجاد نمی کنند.

اما اگر این زوائد گوشتی به صورت مکرر تحریک شوند، به عنوان مثال در اثر تماس مکرر با کناره کشاله ران یا یقه لباس، ممکن است علائمی را ایجاد کنند.

برخی اوقات لازم است یک منگوله گوشتی از روی پوست برداشته شود، این در حالی است که منگوله به شدت قرمز و تحریک شده و باعث سیاه شدن یا خونریزی پوست و در نتیجه از بین رفتن بافت (نکروز) می شود.

برخی از مواقع هم احتمال دارد، زوائد گوشتی روی پوست در اثر تماس مداوم با جواهرآلات، لباس، کمربند ایمنی خودرو و یا حیوانات خانگی حساس و درناک شوند. اما به طور کلی باید بدانید که منگوله های پوستی زائده های خوش خیمی هستند که هیچگونه احتمال ایجاد سرطان در آنها وجود ندارد.

درمان جوش گوشتی روی صورت

زمانی که این منگوله های گوشتی روی صورت باشند، شرایط از نظر زیبایی پوست بدن وخیم تر می شود و معمولاً افراد اصرار بیشتری به درمان سریع و رفع این زائدها دارند.

اما جدای از مسئله زیبایی، نیازی به درمان منگوله گوشتی روی پوست نیست و بهتر است اگر این منگوله ها مشکلی برای فرد ایجاد نمی کنند، از درمان آن صرف نظر شود.

ولی چنانچه این زوائد دردسر ساز هستند و یا اینکه از نظر زیبایی شما را بسیار آزار می دهند، توصیه می شود از روش های درمانی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید.

درمان زوائد گوشتی روی پوست به کمک نیتروژن مایع

استفاده از نیتروژن مایع یکی از تکنیک های درمانی است که برای از بین بردن زائده های پوستی از آن استفاده می شود. در مورد منگوله های پوستی هم شما می توانید از این روش استفاده کرده و نتایج خوبی را کسب کنید.

در روش استفاده از نیتروژن مایع، زائده گوشتی روی پوست به کمک نیتروژن مایع، منجمد شده و بدین وسیله امکان خونرسانی در آن از بین می رود. زمانی که خون در زائده جریان پیدا نکند، بعد از مدتی منگوله خشک و از پوست جدا می شود.

البته لازم به ذکر است که منجمد کردن یا حتی سوزاندن منگوله های پوستی عوارض احتمالی همچون تغییر رنگ موقتی پوست، نیاز به تکرار درمان و در مواردی ناتوانی در حذف کامل زائده را به دنبال دارد.

زوائد گوشتی روی پوست ( منگوله گوشتی )
زوائد گوشتی روی پوست ( منگوله گوشتی )

از بین بردن زگیل گوشتی به کمک لیزر

باز هم بحث درمان به میان آمد و پای درمان های لیزری به میان کشیده شد. خوشبختانه پیشرفت درمان های لیزری در پزشکی زیبایی تا حدی است که با کمترین عارضه و نگرانی می توان از این صنعت در درمان بسیاری از معضلات و بیماری ها استفاده کرد.

از بین بردن زگیل گوشتی با لیزر از طریق هدف گیری سلول های آسیب دیده پوستی که باعث به وجود آمدن منگوله ها شده اند، انجام می شود. در این روش اشعه لیزر به سلول های آسیب دیده تابانده شده و از طریق ایجاد زخم های میکروسکوپی پوست را ترغیب می کند تا روند بهبود را طی کرده و آنها را از بین ببرد.

این عمل بدن را مجبور به تولید سلول های پوستی جدید و کلاژن سازی بیشتر می نماید. هر دوی این موارد به از بین رفتن و درمان جوش گوشتی روی صورت و دیگر نقاط بدن کمک می کند. برخلاف تصور عمومی، بعد از درمان زوائد گوشتی روی پوست به کمک لیزر، این منگوله ها دوباره رشد نمی کنند.

برداشتن منگوله پوستی به کمک تیغ جراحی

استفاده از تیغ جراحی یکی دیگر از روش هایی است که می توان به کمک آن از شر زوائد گوشتی روی پوست خلاص شد. معمولاً برای برداشتن زائده های کوچکتر نیازی به بی حسی نیست. در حالی که برای برداشتن زائده های بزرگ تر ممکن است لازم باشد تا فرد از بی حسی موضعی استفاده کند.

مزیتی که جراحی دانه های گوشتی روی صورت و … دارد این است که، این زائدها بلافاصله برداشته شده و نتایج آن هم به صورت دائم است. اما ایراد جراحی این است که این روش با کمی درد و خونریزی همراه است و چنانچه منگوله بزرگ باشد، احتمال به جا ماندن یک اسکار کوچک و جزئی وجود دارد.

آیا برداشتن زائده گوشتی باعث بیشتر شدن آن می شود؟

یک باور عمومی بین مردم وجود دارد که برداشتن یا بریدن منگوله های گوشتی باعث افزایش و حتی انتشار آنها به دیگر نقاط بدن می شود. اما در واقع هیچ گونه مشاهده علمی در این باره وجود ندارد که برداشتن منگوله های پوستی سبب انتشار و افزایش آن ها شود.

آنچه باعث افزایش این زوائد پوستی می شود، شرایط اکتسابی است که فرد در آن قرار می گیرد. به همین علت برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا هستند و حتی در برخی از دوره ها احتمال ابتلا افراد به این زائده بیشتر از سایر سنین یا موقعیت ها است.

آیا کرم مخصوصی برای درمان زوائد گوشتی روی پوست وجود دارد؟

با توجه به پیشرفت بسیار زیاد علم در زمینه صنعت آرایشی و بهداشتی بسیاری از افراد انتظار دارند تا در هر مورد، خصوصاً مواردی که مربوط به درمان های پوستی می شود، کرم های موثری وجود داشته باشد.

اما متاسفانه تاکنون این صنعت نتوانسته کرم یا پمادی را تولید کند که کارایی و تاثیر آن در رفع منگوله گوشتی به اثبات رسیده باشد. معمولاً برای درمان جوش گوشتی روی صورت یا بدن از روش های فیزیکی نظیر بریدن با تیغ، یا بستن منگوله ها به کمک نخ دندان، فریز کردن به کمک نیتروژن و … استفاده می شود.

بنابراین توصیه می کنیم استفاده از روش هایی مانند کرم های مو بر مانند نیر یا نیت، روغن درخت چای، کرم های رفع کننده زگیل، لاک و برق ناخن، خمیر دندان و … را امتحان نکرده و بدین وسیله شرایط مناسب برای تحریک و بروز حساسیت پوستی در این منگوله ها را فراهم نکنید.

سخن پایانی

در این مبحث سعی کردیم به اختصار در مورد زوائد گوشتی روی پوست صحبت کرده و موثرترین روش های درمانی در این زمینه را عنوان کنیم. البته روش های خانگی نیز وجود دارند که می توان به عنوان درمان و رفع منگوله های پوستی از آنها استفاده کرد.

اما جالب است بدانید که اغلب این روش ها قطعی نبوده و ممکن است با وجود گذشت زمان طولانی و مداومت در استفاده از آنها نتیجه قابل قبولی حاصل نشود. به همین خاطر از گفتن این موارد در این مطلب فاکتور گرفتیم.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


1 دیدگاه
  • بهروز

    دی ۳۰, ۱۴۰۱ در ۸:۱۵ ب٫ظ

    به نظر من بستن با نخ بهترین و ارزانترین روش است فقط چند روز زمان می بره مردم درقدیم همین کار رامی کردند

    پاسخ

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر