لطفا صبر کنید ...

انواع دستگاه لیزر الکساندرایت و انواع دستگاه لیزر دایود

تیر ۲, ۱۳۹۹ توسط پزشک آشنا0
laser-alexandrite-pezeshkashena-two.jpg

انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

شناخت انواع دستگاه لیزر الکساندرایت و انواع دستگاه لیزر دایود و سایر دستگاه های لیزر موهای زائد را می توان به عنوان یک راه موثر برای صرفه جویی در هزینه های لیزر در نظر گرفت. برخی از افراد بعد از گذشت چند جلسه از لیزر موهای زائد متوجه می شوند که تاثیر مثبت لیزر برای آن ها از عارضه های آن کمتر بوده است. رسانه اینترنتی پزشک آشنا قصد دارد در این مطلب در مورد انواع دستگاه لیزر الکساندرایت و انواع دستگاه لیزر دایود صحبت کرده و مزایا، معایب و تناسب هر یک از این دستگاه ها را با پوست های مختلف بررسی کند.

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

برای از بین بردن موهای زائد بدن دستگاه های لیزری مختلفی وجود دارد، که تاثیرات متفاوتی بر روی پوست های مختلف می گذارند. به همین خاطر شناخت تفاوت های موجود بین انواع دستگاه لیزر موهای زائد یکی از دغدغه های اصلی افرادی است که می خواهند از این طریق از شر موهای ناخواسته خود رهایی یابند.

تفکیک سیستم لیزری از سیستم غیر لیزری یا آی پی ال (ILP) اولین و موثرترین قدم برای شناخت بهترین دستگاه لیزر است. دستگاه های غیر لیزری، سیستم های نوری هستند که با فلش لامپ زنون کار می کنند و چون کارکردی شبیه لیزر دارند، به دستگاه های شبه لیزر معروف هستند. این دستگاه ها قدرت و توانایی لیزر را ندارند.

اما از آنجایی که هزینه سیستم های لیزری بالا است، آی پی ال ها طراحی شده اند تا در دسترس تر و ارزان تر باشند. البته همان طور که گفته شد IPL توانایی رقابت با سیستم لیزری را ندارد به همین خاطر در این مطلب در مورد این سیستم بحثی نخواهد شد.

انواع دستگاه لیزر موهای زائد عبارتند از انواع دستگاه لیزر الکساندرایت ، انواع دستگاه لیزر دایود و الکس دایود که هر کدام مکانسیم و طول موج مختلفی داشته و برای نوع خاصی از پوست مانند سبزه، تیره، سفید، روشن و … مناسب هستند.

معرفی انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

انواع دستگاه لیزر الکساندرایت از مدرن ترین دستگاه های لیزر دنیا برای از بین بردن موهای زائد بدن هستند. یکی از بارزترین و منحصر به فردترین خصوصیات این دستگاه که باعث محبوبیت بیش از اندازه آن شده است، قابلیت تنظیم طول موج و میزان انرژی برای از بین بردن هر نوع مو و هر نوع پوست روشنی می باشد.

دستگاه لیزر الکساندرایت از انواع لیزرهای جامد با نور مرئی و طول موج ۷۵۵ نانومتر می باشد. با توجه به جذب بالای این طول موج توسط ملانین، این دستگاه قدرت بالایی برای از بین بردن موهای زائد بدن دارد.

بسیاری از کارشناسان لیزر الکس را به عنوان قدرتمندترین لیزر از میان انواع دستگاه لیزر موهای زائد معرفی می کنند. علاوه بر تمامی این موارد دستگاه لیزر الکساندرایت مجهز به سیستم خنک کننده است و این خنک کننده با قدرت بالای خود در جهت رفع سوزش، امکان بالا بردن طول موج را به راحتی فراهم می کند.

معرفی انواع دستگاه لیزر الکساندرایت
معرفی انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

مزایای انواع دستگاه لیزر الکساندرایت ( لیزر الکس )

  • برای پوست های روشن بسیار موثر است.
  • بر خلاف سایر لیزرها قدرت خوبی در کاهش و رفع موهای نازک و ریز دارد.
  • توسط ملانین به خوبی جذب می شود.
  • نیاز به جلسات درمانی کمتری دارد.
  • توانایی خوبی در درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی دارد.
  • به راحتی نواحی بزرگی از پوست را پوشش می دهد.
  • بر روی انواع پوست از سفید تا زیتونی موثر است.
  • عوارض جانبی بسیار کمی دارد.

معایب انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

  • این لیزر برای پوست های تیره کاربرد چندانی ندارد.
  • طول موج استفاده شده در این دستگاه ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در رنگدانه های پوست شود.
  • به علت تعداد بالای تکرار طول موج در این دستگاه، انجام مراحل لیزرمی تواند دردناک تر باشد.

معرفی انواع دستگاه لیزر دایود

دایود یکی از کارآمدترین انواع دستگاه لیزر موهای زائد است که تاکنون ساخته شده، این دستگاه بر خلاف دستگاه الکس که در گروه لیزرهای جامد جای می گیرد، نیمه هادی بوده و به خاطر ساختار کوچک تر و سبک تر نسبت به لیزرهایی که بر پایه تحریک فلاش کار می کنند، برای مقاصد کلینیک پوست و مو بسیار مناسب تر است.

روش کار در لیزر دایود به صورت پالسی و با طول موج ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتر می باشد. جذب این طول موج توسط ملانین تا حدی کمتر از دستگاه لیزر الکساندرایت می باشد اما قادر است در عمق بیشتری از درم ( لایه ای از پوست که فولیکول های مو در آن قرار گرفته اند ) نفوذ کرده و توسط تعداد بیشتری از فولیکول ها جذب گردد.

هدف از انتخاب این طول موج برای دستگاه دایود با توجه به جذب کمتر آن توسط ملانین، سازگار کردن این دستگاه برای پوست های تیره تر می باشد. دستگاه الکس دایود جزء جدیدترین نسل دستگاه های لیزری می باشد.

از نام این دستگاه چنین برمی آید که قابلیت ها و توانایی های دو دستگاه الکساندرایت و دایود در یک دستگاه تلفیق شده است. اما واقعیت این است که دستگاه های الکس دایود، زیر مجموعه ای از دستگاه های نیمه هادی دایودی هستند که توانایی ارسال طول موج ۷۵۵ را دارند.

مزایای لیزر دایود

  • عمق نفوذ بیشتر نسبت به الکساندرایت
  • قابلیت استفاده برای پوست های تیره
  • خنک سازی سطحی
  • کاهش ریسک به خاطر یکنواخت بودن پالس ها.

فرق دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت

همان طور که متوجه شدید لیزر الکساندرایت برای پوست های روشن یا سفید مناسب است و چنانچه افرادی که پوست های تیره تری دارند برای از بین بردن موهای زائد خود از این دستگاه استفاده کنند ممکن است دچار سوختگی های شدیدی شوند. همچنین در از بین بردن موهای کم عمق و نازک توانایی بهتری نسبت به دستگاه دایود دارد.

دستگاه لیزر دایود برای پوست های تیره تر با موهای مشکی و ضخیم طراحی شده است. لیزر دایود ریشه موهای زائد را در نظر می گیرد، به همین خاطر انتخاب بسیار مناسبی برای نواحی پشت بدن و بیکینی است. هزینه های انجام لیزر با این دستگاه معمولاً ارزان تر از دستگاه الکس می باشد.

دستگاه لیزر الکساندرایت از خانواده لیزرهای جامد بوده و تنها دارای یک طول موج ۷۵۵ نانومتری می باشد، در حالی که لیزر الکس دایود از خانواده لیزرهای نیمه هادی بوده و دارای طول موج های مختلفی بین ۷۵۵ نانومتر تا ۱۰۶۰ نانومتر می باشد.

در طی جلسات درمانی توسط لیزر الکساندرایت هندپیس بدون چسبیدن کامل به بدن شات می زند و فقط یک قطعه هدایت کننده بر روی پوست قرار می گیرد، در حالی که در لیزرهای دایود الکس هندپیس کاملاً به بدن چسبانده می شود.

معرفی انواع دستگاه لیزر الکساندرایت
معرفی انواع دستگاه لیزر الکساندرایت

انواع دستگاه لیزر الکساندرایت نیازی به ژل ندارند!

لیزر الکساندرایت بدون نیاز به هیچ ژل، مایع یا داروی بی حسی روی بدن قابل استفاده است، در صورتی که طی جلسات لیزر درمانی با دایود الکس حتما باید از ژل استفاده کرد تا لک و سوختگی ایجاد نشود، در قسمت های حساس هم به علت درد بیشتر از کرم های بی حسی استفاده می شود.

دستگاه لیزر الکساندرایت در درمان ضایعات پیگمانته، ملاسما و روشن سازی پوست توانایی خوبی دارد، در حالی که الکس دایود صرفاً جهت حذف موهای زائد قابل استفاده است. تعداد جلسات درمانی لیزر الکساندرایت معمولاً بین ۴ تا ۶ جلسه است در حالی که برای نتیجه گیزی از دستگاه الکس دایود به ۸ تا ۱۰ جلسه نیاز است.

انتخاب نامناسب دستگاه لیزر چه عوارضی دارد؟

گاهی برخی از افراد بعد از انجام لیزر دچار سوزش های شدیدی می شوند، این عارضه غیر عادی است و انتخاب نامناسب دستگاه لیزر را می توان به عنوان اصلی ترین علت آن معرفی کرد. اگر مطمئن هستید که رشد موهای زائد شما در نتیجه تغییرات هورمونی نیست.

ولی باز هم جلسات لیزر درمانی بازدهی بسیار کمی برای شما دارند، باید به تناسب دستگاه با رنگ پوست تان شک کنید. تجربه و مهارت متخصص پوست و مو برای انتخاب دستگاه مناسب و پیشگیری از این عارضه حائز اهمیت است.

نکات قابل توجه برای استفاده از انواع دستگاه لیزر موهای زائد

فرقی نمی کند کدام دستگاه را برای حذف موهای زائد خود انتخاب کرده اید، در درمان با انواع دستگاه لیزر موهای زائد باید این موارد را در نظر بگیرید. قبل از شروع جلسات درمانی هر نوع مشکلات پوستی  و یا حساسیت های احتمالی که در گذشته داشته اید یا در حال حاضر تحت درمان آن هستید را به پزشک تان اطلاع دهید.

چنانچه در حال مصرف مداوم دارویی خاص هستید، هر چند این دارو می تواند یک قرص سردرد معمولی یا قرص پیشگیری از بارداری باشد. و اگر سابقه تبخال، زگیل، اگزما یا عفونت های مکرر پوستی در ناحیه تحت درمان با لیزر را دارید، پیش از شروع جلسات این مسائل را برای پزشک تان بازگو کنید.

چنانچه احتمال اختلالات هورمونی را در بدن خود احساس می کنید، حتماً قبل از اقدام برای لیزر موهای زائد بدن نسبت به درمان آن اقدام کنید. به یاد داشته باشید حداقل باید دو ماه از آخرین باری که از ایپلاسیون، موچین، بند یا الکترولیز برای رفع موهای زائد خود استفاده کرده اید گذشته باشد.

در فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد هم استفاده کردن از این موارد ممنوع است. بهترین روش برای تراشیدن موها در این زمان استفاده از ژیلت می باشد. استفاده از کرم موبر گرچه مانعی ندارد، اما به علت احتمال بروز واکنش های حساسیتی در این مدت توصیه نمی شود.

سخن پایانی

از بین بردن موهای زائد بدن با انواع دستگاه لیزر الکساندرایت یا دایود ممکن است عوارض جانبی موقتی مانند احساس سوزش، قرمزی یا تورم داشته باشد و لیزر دایود ممکن است مقدار بسیار کمی درد بیشتری نسبت به لیزر الکس داشته باشد، اما هر دو لیزر نتایج مثبت چشمگیری را بعد از آزمایشات بالینی ارائه کرده اند.

بنابراین می توان گفت هر دو نوع لیزر عملکرد برابر خوبی برای حذف موهای زائد داشته اند. دقت کنید، حداقل یک ماه پیش از شروع لیزر موهای زائد بدن از قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید یا حمام آفتاب خودداری کنید. زیرا در صورت آفتاب سوختگی، احتمال افزایش عوارض جانبی مانند قرمزی، تورم و سوزش وجود دارد.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر