لطفا صبر کنید ...

کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن کف پا میشود ؟

آذر ۴, ۱۴۰۱ توسط پزشک آشنا0
feet-peeling-pezeshkashena-two.jpg

پوسته شدن کف پا

پوسته شدن کف پا یکی از معضلات نسبتاً شایعی است که می تواند در هر سنی برای شما اتفاق افتاده و مشکلاتی را از نظر بهداشتی، زیبایی و …. ایجاد کند. به همین علت لازم است تا تمامی افراد اطلاعاتی هر چند جزئی در مورد این موضوع داشته باشند. با رسانه اینترنتی پزشک آشنا در این مطلب همراه باشید تا با پاسخ سوالات پر تکراری از قبیل علت پوسته پوسته شدن کف پا ، بهترین و موثرترین روش های درمان پوسته شدن کف پا ، کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن کف پا می شود و … آشنا شوید.

علت پوسته شدن کف پا

خوشبختانه پوست کف پا از جمله اعضایی است که تحمل فشار بسیار بالایی را دارد، به همین خاطر به سادگی دچار مشکلات جدی نمی شود. در بسیاری از موارد تولید پوست مرده و در نتیجه پوسته پوسته شدن کف پا یک امر طبیعی بوده که توسط بدن انجام می شود.

زمانی که پا به صورت مدام داخل کفش باشد، به علت اصطحکاک ایجاد شده هنگام راه رفتن یا دویدن بیشتر در معرض تولید پوست مرده قرار می گیرد. پوست های مرده در کف پا به شکل ترک، پوست خشک شده یا پوست های مرده شل و آویزان شده ظاهر می شوند.

این مشکل به خودی خود دردی نداشته و جز موارد زیبایی عارضه دیگری را به همراه ندارد. اما در برخی از موارد بعضی از بیماری ها یا مشکلات اکتساپی از قبیل پسوریازیس، اگزما، حساسیت های پوستی و … هستند که در اینگونه موارد ممکن است شما درد، خارش و حتی خونریزی را نیز احساس کنید.

بررسی پسوریازیس به عنوان علت پوسته شدن دست و پا

پسوریازیس در واقع یک بیماری مزمن است که منجر به ایجاد لکه های برجسته قرمز با فلس های نقره ای رنگ می شود. گاهاً این لکه ها با درد و خارش همراه می شوند، اما علائم فیزیکی دیگری ندارند و مهمتر از آن اینکه آنها در هر جایی از بدن ممکن است ایجاد شوند.

یکی از بارزترین نشانه های پسوریازیس پوسته شدن کف پا است. علت اصلی ابتلا به این بیماری هم هنوز مشخص نشده است، اما اغلب پزشکان معتقدند که پسوریازیس در اثر یک مشکل خود ایمنی به وجود می آید.

لکه های حاصل از این بیماری می آیند و میروند، اما پسوریازیس به عنوان یک بیماری مادام العمر همیشه همراه شما است. از مواردی که می تواند به تشدید شدن علائم پسوریازیس بینجامد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استرس و اضطراب
  • نوشیدن الکل
  • تحریک شدن پوست بدن
  • فصل زمستان
  • ابتلا به بیماری های عفونی مانند گلودرد استرپتوکوکی.

علت پوسته شدن کف پا چیست ؟
علت پوسته شدن کف پا چیست ؟

بررسی پوسته شدن کف پا به علت اگزما

احتمالاً اصطلاح اگزما برایتان آشنا است. در واقع این حالت یک بیماری نیست بلکه شرایطی است که در اثر وجود یک عامل ثانویه یا یک بیماری ایجاد می گردد. هر قسمت از بدن شما می تواند به اگزما مبتلا شود.

غالباً بازوها، پوست سر، پشت زانوها و آرنج ها بیشتر از سایر نقاط به اگزما مبتلا می شوند. اما این حالت می تواند کف پا را هم درگیر نماید. خوشبختانه اگزما مسری نبوده و حتی در برخی از موارد با افزایش سن کاهش می یابد.

علت اصلی مبتلا شدن به اگزما ناشناخته است، پزشکان معتقدند که ترکیب ژنتیک و برخی از عوامل اکتسابی می تواند باعث بروز این شرایط شود. اما افراد مبتلا به آسم و آلرژی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این مشکل هستند.

از مهمترین نشانه های بروز اگزما می توان به مواردی از قبیل، خشکی و خارش پوست، ترک خوردن پوست، ایجاد عفونت های پوستی در موارد شدیدتر و پوسته شدن پوست اشاره کرد. در صورتی که اگزما علت پوسته پوسته شدن کف پا باشد، می توان از داروهای آنتی هیستامین و یا داروهای موضعی سرکوب کننده ایمنی استفاده کرد.

هایپرهیدروزیس علت پوسته پوسته شدن کف پا

هایپرهیدروزیس حالتی است که منجر به تعرق بیش از حد می گردد. در این بیماری ممکن است کل بدن شما یا بخشی از آن دچار تعرق شود، اما کف دست ها و پاها معمولاً جزء مواردی هستند که گرفتار این بیماری می شوند.

در این شرایط به علت تعرق بیش از حد کف پاها و رطوبت ایجاد شده از این طریق، شرایط بسیار مناسبی برای ایجاد بیماری های پوستی و عفونی مهیا می شود. برای درمان پوسته شدن کف پا در نتیجه هایپرهیدروزیس می توانید از محلول کلرید آلومینیوم به عنوان یک ضد تعرق قوی کمک بگیرید.

داروهای خوراکی نظیر آنتی کولینرژیک که باعث انسداد برخی از انتقال دهنده های عصبی می شوند هم می توانند به کاهش تعرق کمک کنند. همچنین عمل سمپاتکتومی یک درمان دائم برای رفع این بیماری می باشد.

پوسته شدن کف پا به علت خشکی

خشکی پوست خود می تواند علت پوسته شدن کف دست و پا باشد. در این حالت کف دست ها یا پاها زبر شده، دچار خارش می شوند و حالت پوسته پوسته به خود می گیرند. اگر خشکی پوست ادامه دار باشد، منجر به لایه برداری می شود.

در بسیاری از موارد این حالت به دلایل بسیار طبیعی مانند تغییرات فصلی، کم آبی بدن، دوش گرفتن مکرر با آب داغ، استرس و اضطراب، قرار گرفتن بیش از حد در معرض خورشید، استفاده از برخی از محصولات شوینده و … اتفاق می افتد. اما در مواردی هم یک بیماری زمینه ای می تواند عامل این بیماری باشد.

پوسته شدن کف پا ورزشکاران

با توجه به اینکه ورزشکاران اغلب با کفش های ورزشی بوده و پای آنها در محیط های مرطوب قرار می گیرد، بنابراین طبیعی است که به برخی از بیماری های قارچی مبتلا شوند. این عفونت قارچی معمولاً از بین انگشتان پا شروع شده و در صورت عدم درمان می تواند پیشروی کرده و کل پا را درگیر کند.

تماس با قارچی که عامل ابتلا به این بیماری است می تواند منجر به بیماری شود. این تماس می تواند به صورت مستقیم با فرد بیمار یا بصورت لمس با سطوح آلوده به قارچ اتفاق بیافتد. کف اتاق های رختکن، دوش ها و اطراف استخرها جزء مکان های مناسب برای زندگی این نوع از قارچ ها می باشد.

از اصلی ترین علائم بیماری پوسته شدن کف پا در نتیجه ابتلا به قارچ که به بیماری پا ورزشکاران نیز معروف است، می توان به خشکی کف پا، تاول، سوزش و خارش اشاره کرد.

داروای خوراکی و موضعی ضد قارچ از بهترین روش های درمان پوسته شدن کف پا از این طریق می باشد. اما در صورت عدم درمان با این داروها، حتماً باید به متخصص پوست مراجعه شود.

علت پوسته شدن کف پا چیست ؟
علت پوسته شدن کف پا چیست ؟

کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن کف پا می شود ؟

اینکه کمبود کدام ویتامین ها باعث پوسته شدن کف پا می شود کاملاً مشخص نیست. اما ویتامین C از جمله ویتامین هایی است که به صورت مستقیم در روند کلاژن سازی دخالت دارد. همینطور ویتامین های E و A از ویتامین های موثر در فرایند نگهداری سلامتی پوست هستند.

بنابراین می توان گفت که کمبود این ویتامین ها در پوسته شدن پا دخیل می باشند. ولی خوشبختانه بجز موارد بسیار خاص و نادر مانند مسافرت های آبی طولانی مدت، سوء تغذیه شدید، معمولاً کمبود این ویتامین ها ایجاد نمی شود.

مواد غذایی مانند هویج، تخم مرغ، سبزیجات تازه، شیر و پرتقال حاوی ویتامین A و فلفل قرمز و سبز، توت فرنگی، کلم بروکلی، کیوی، سبزیجات، مرکبات، کلم پیچ حاوی ویتامین C و گوشت و جگر گاو، عدس، سینه مرغ و بوقلمون، غذاهای دریایی مانند تن ماهی و ماهی آزاد و برنج کته شده حاوی ویتامین B هستند.

درمان ضخیم شدن پوست پا به کمک اسکراپ

یکی از بهترین راه های درمان ضخیم شدن پوست پا استفاده از اسکراپ است. اسکراپ ها را می توان بدون نسخه پزشک از داروخانه تهیه کنید و یا اینکه خودتان در منزل نمونه ای از اسکراپ را آماده کنید.

اسکراپ ها حاوی دانه های ریزی هستند که به از بین بردن آلودگی های پوستی و همچنین پوسته پوسته شدن پاها کمک می کنند. برای تهیه اسکراپ در منزل کافیست دو قاشق غذاخوری نمک دریا را با مقدار مساوی آبلیمو و روغن بچه مخلوط کرده و پاهای خود را با آن ماساژ دهید.

استفاده کردن از اسفنج یا برس مخصوص اسکراپ نیز می تواند تاثیر اسکراپ تراپی را افزایش دهد. در نهایت لازم است بعد از استفاده از اسکراپ پاهای خود را با آب گرم شسته و آنها را به کمک مرطوب کننده های چرب، کمی ماساژ دهید.

درمان پوسته شدن کف پا به کمک سرکه

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سرکه هم می تواند جزء عناصر و داروهای درمان ضخیم شدن پوست پا باشد. در واقع خیساندن پا در سرکه قادر است به از بین بردن پوست مرده و در نتیجه لطافت و نرمی پا کمک کند.

برای این منظور یک پیمانه سرکه را با دو پیمانه آب سرد مخلوط کنید ( آب گرم باعث خشکی پوست می شود) و پاهایتان را به مدت ده دقیقه در آن قرار دهید. بعد از این مدت کافیست به کمک یک سنگ پا پوست های که آماده جدا شدن هستند را از کف پا جدا کنید.

در ادامه بهتر است به کمک روغن هایی نظیر روغن نارگیل، وازلین، کرم مرطوب کننده چرب پاها را ماساژ داده و جوراب بپوشید. توجه کنید که استفاده بیشتر از سه بار از این روش در طول هفته می تواند با نتیجه معکوس همراه باشد.

سخن پایانی

در حالت کلی پوسته شدن کف پا یک حالت معمول و طبیعی است که در برهه ای از زمان می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. در این حالت پا پوست های مرده خود را لایه برداری کرده و پوست جدید تولید می کند.

اما اگر این روند طولانی شده و با درد و خونریزی همراه شود، لازم است تا برای شناخت علت اصلی و درمان آن به یه پزشک حاذق مراجعه کنید. زیرا در برخی از موارد بیماری های زمینه ای علت خشک شدن و ترک خوردن پوست پا هستند.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر