لطفا صبر کنید ...

علت بوی بد دهان چیست و برای رفع بوی بد دهان چه کنیم؟

شهریور ۲۰, ۱۳۹۹ توسط پزشک آشنا0
bad-breath-pezeshkashena-two.jpg

رفع بوی بد دهان

بوی بد دهان یکی از مشکلات مهم در روابط اجتماعی افراد است که می تواند تاثیر بسیار منفی در روابط افراد به خصوص در روابط عاشقانه بگذارد. روش های زیادی برای رفع بوی دهان وجود دارد. اما پیش از انتخاب روش درمان باید علت بوی بد دهان مشخص شود. با رسانه اینترنتی پزشک آشنا همراه شوید تا با علت بوی بد دهان ، روش های رفع بوی بد دهان و نحوه تشخیص بوی بد دهان خود آشنا شوید.

درمان خانگی برای رفع بوی بد دهان

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان پس از هر وعده غذایی در درجه اول اهمیت بالایی برای رفع بوی بد دهان دارد و در درجه دوم نیز تنظیم رژیم غذایی مناسب و در پی آن سلامت دستگاه گوارش برای رفع بوی نا مطبوع دهان موثر هستند.

البته در مواقعی که امکان مسواک زدن وجود ندارد می‌ توان با مصرف برخی مواد خوراکی مفید، بوی بد دهان را از بین برد. تنفس بد بو یک بیماری است که وقتی  فرد دهانش را باز می کند و تنفسش را آزاد می کند بوی بدی می دهد و موقع صحبت کردن و خندیدن حس ناخوشایندی را ایجاد می کند.

بوی بد دهان یک بیماری رایج برای اکثر افراد می باشد که طبق تحقیقات موسسه عمومی دندانپزشکان، در بیش از ۹۰% موارد، این بو مربوط به دهان، گلو و لوزه ها می باشد. علل اصلی بوی بد دهان می توان هر کدام از موارد زیر باشد.

  • خشکی دهان
  • بیماری های لثه
  • باقی ماندن غذا روی دندان‌ ها یا زبان
  • پوسیدگی دندان
  • بازگشت اسید به مری
  • دیابت
  • عفونت ریه
  • رژیم غذایی کم کربوهیدرات
  • مصرف سیگار و تنباکو
  • مصرف الکل
  • مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد حساسیت و ضد افسردگی
  • مصرف غذاهای خاصی مانند پیاز و سیر.

آیا نیاز به ملاقات دندانپزشک دارم؟

اگر چه بوی بد دهان یک بیماری جدی نیست، اما اگر شما همراه با آن تب مداوم ،ضعف لثه، دندان و التهاب لثه داشته باشید و صحبت کردنتان با مشکل جدی رو به رو شده باشد، باید برای اطمینان بیشتر به دندانپزشک مراجعه نمایید و همواره سالی دو بار برای چکاپ کلی دندانپزشک خود را ملاقات نمایید.

روش های درمان خانگی بوی بد دهان

برخی از خوردنی‌ هایی که خاصیت برطرف‌ کنندگی بوی بد دهان را دارند، شامل این موارد می شوند؛ برای رفع بوی بد دهان جعفری یکی از شناخته‌ شده‌ ترین سبزیجات برای از بین بردن بوی بد دهان است اما به این مفهوم نیست که دیگر سبزی‌ های تازه از این خاصیت برخوردار نیستند.

می‌ توان سبزیجات تازه همچون جعفری، نعنا را به تنهایی یا همراه غذا خورد و یا به صورت دم‌ نوش مصرف کرد. مصرف روزانه ماست می‌ تواند برخی از باکتری‌ های ناسالم در دهان را از بین ببرد. نتایج یک بررسی نشان می‌ دهد در افرادی که ماست بیشتر مصرف می‌ کنند میزان پلاک‌ های دهان و بیماری‌ های لثه کمتر است.

سیب و سایر مواد خوراکی ترد تاثیر خوبی در رفع بوی بد دهان دارند. سیب، هویج و مواد خوراکی مشابه که باعث افزایش تولید بزاق دهان می‌ شوند به شست‌ و شوی دهان نیز کمک می‌ کنند. زنجبیل از مدت‌ ها پیش برای درمان مشکلات گوارشی استفاده می شود.

همچنین ترکیب زنجبیل تازه با لیمو و آب گرم می‌ تواند یک محلول شستشوی مناسب برای دهان باشد. ویتامین C عنصر خوراکی مهمی برای پیشگیری از بیماری‌ های لثه است که می‌ توان با مصرف پرتقال و مواد خوراکی حاوی آن، این نیاز بدن را برطرف کرد.

راهکارهایی برای رفع بوی بد دهان
راهکارهایی برای رفع بوی بد دهان

چند راهکار ساده خانگی برای رفع بوی بد دهان

در حالی‌ که اسیدها و آنزیم‌ های موجود در قهوه طعم دهان را نامطبوع می‌ کنند، چای سبز از بوی بد دهان می‌ کاهد. پلی فنول آنتی اکسیدان موجود در چای های سیاه و سبز، از رشد باکتری در دهان جلوگیری کرده و بوی بد دهان را رفع می کند.

دانه رازیانه در میان بسیاری از افراد به عنوان خوردنی مفید برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش شناخته شده است اما می‌ تواند با خنثی‌ کردن بوی نامطبوع دهان، آن را از بین ببرد. زیرا مصرف آن باعث افزایش بزاق شده و نقش شوینده را ایفا می‌ کند. به طور کلی آب به عنوان شوینده و تمیز کننده عمل می‌ کند.

روزانه سعی کنید به میزان کافی آب بنوشید. زیرا، مصرف منظم این ماده حیاتی، دهان شما را مرطوب کرده و از خشکی دهان جلوگیری می کند. در ضمن، بعد از مصرف هر نوبت غذا، بلافاصله دهان خود را با آب بشویید تا باکتری های موجود در بین دندان ها از دهان خارج شوند.

آدامس‌ های بدون قند با افزایش ترشح بزاق، باکتری‌ ها و پلاک‌ های موجود در دهان را از بین می‌ برند. همچنین باید توجه داشت آدامس‌ های حاوی قند خود موجب ایجاد پلاک‌ در دهان می‌ شوند به همین دلیل باید از مصرف این نوع آدامس ها خودداری کرد.

معجزه دانه شنبلیله ، میخک  و دارچین برای رفع بوی بد دهان

برای رفع بوی بد دهان توصیه می شود، یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله را در یک فنجون آب جوش بریزید. این چای را روزی یک بار مصرف کنید. میخک برای تمیز و تازه کردن نفس شما عالی است و بخاطر خواص ضد باکتری برای خلاص شدن از شر بوی بد دهان مفید است.

می‌ توانید چند تکه میخک را بعد از هر وعده غذایی بجوید. یا می‌ توانید از چای میخک استفاده کنید. دارچین نیز با کاهش میزان باکتری های موجود در دهان  می تواند بوی بد دهان را کنترل کند. بدین منظور، یک قاشق چای خوری از پودر دارچین را در یک فنجان آب ریخته و آن را بجوشانید.

در ضمن می توانید به آن مقداری هل نیز اضافه کنید. سپس، محلول حاصل را کمی سرد کرده و به عنوان دهانشویه از آن استفاده نمایید.

جعفری، سرکه و مریم گلی برای از بین بردن بوی بد دهان

جعفری یک درمان خانگی عالی برای از بین بردن بوی بد دهان هست. جعفری بخاطر داشتن کلروفیل به عنوان یه ترکیب ضد باکتری عمل می‌کند و بوی بد دهان را از بین می برد، می‌ توانید چند برگ جعفری تازه را بجوید تا از فواید آن بهره مند شوید.

سرکه سیب دارای pH متعادلی می باشد؛ در نتیجه، می تواند بوی بد دهان را برطرف سازد. به این منظور  یک قاشق غذاخوری از سرکه سیب را در یک ظرف شیشه ای ریخته و قبل از هر وعده غذا آن را بنوشید. این کار هم به بهبود کارکرد دستگاه گوارش کمک می کند و هم بوی بد دهان را برطرف می کند.

محتوای اسیدی در آب لیمو نیز از رشد باکتری در دهان شما جلوگیری می‌ کند. به این منظور یک قاشق سوپ خوری آب لیمو را به یک لیوان آب اضافه کنید و دهان خود را با آن تمیز کنید.

گیاه مریم گلی هم بوی بد دهان را برطرف می کند. برای استفاده از مزایا این گیاه، یک قاشق چای خوری مریم گلی خشک شده را درون یک فنجان آب داغ ریخته و ۵ دقیقه بعد بنوشید.

روغن نارگیل و جوش شیرین برای درمان بوی بد دهان

روغن نارگیل یکی از روش ها و درمان های خانگی محبوب برای حفظ سلامتی دهان و از بین بردن باکتری های آن به شمار می رود. قابل ذکر است که این روغن دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است.

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص را وارد دهانتان کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را در همه جای دهانتان بگردانید. سپس این روغن را از دهان خارج نمایید. و سپس  با آب ولرم دهانتان را کامل بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا بوی بد دهان تان از بین برود.

جوش شیرین بی کربنات سدیم یا همان جوش شیرین، گزینه دیگری برای رفع بوی بد دهان است. این ماده اسیدهای موجود در دهان که موجب بوی بد می شوند را متعادل می کند و با باکتری های دهانی می جنگد. یک قاشق چای خوری از جوش شیرین را درون یک لیوان آب گرم حل کرده و روزی یک بار دهانتان را بشویید.

همچنین مسواک زدن دندان ها با جوش شیرین می تواند میزان اسیدیته دهان را کاسته و از تجمع باکتری روی زبانتان پیشگیری کند.

راهکارهایی برای رفع بوی بد دهان
راهکارهایی برای رفع بوی بد دهان

معجزه رازیانه و روغن کنجد برای از بین بردن بوی بد دهان

رازیانه داری خواص ضد باکتریایی بوده و می تواند بوی بدن دهان را از بین ببرد. به این منظور یک قاشق غذاخوری از دانه های رازیانه را به آرامی بجوید. این کار میزان ترشح بزاق دهان را بهبود داده و از خشکی دهان جلوگیری می کند.

تاثیر روغن کنجد برای رفع  بوی بد دهان بر کسی پوشیده نیست! یک قاشق غذاخوری روغن کنجد را با آب ولرم ترکیب کنید. روغن کنجد را برای چند دقیقه داخل دهانتان بگردانید. سپس این روغن را از دهان خارج کنید؛ و بعد دهانتان را با آب ولرم بشویید. این کار را هر روز صبح تکرار نمایید.

روغن کنجد نیز مانند روغن نارگیل دهانتان را به طور کامل پاک می کند و سلامت دهان و دندان را بهبود می بخشد. فایده ی دیگر استفاده از این درمان خانگی این است که روغن کنجد می تواند دندانهایتان را سفید کند.

درمان بوی بد دهان با هل و ویتامین D!

یک عدد هل تهیه کنید و سپس پوست کنده یا کامل  در دهانتان بیندازید و بجوید. در ادامه می توانید هل جویده شده را ببلعید. بعد از هر بار مصرف سیر یا پیاز، یا هر غذای دیگری که بوی تند و قوی دارد، می توانید یک عدد هل را داخل دهانتان بیندازید و بجوید.

سالیان دراز است که مردم هند، بعد از غذاهایشان از هل استفاده می کنند. هل مثل یک خوشبو کننده ی حرفه ای بوی بد دهان را کاهش می دهد. با خوردن غذاهای سرشار از ویتامین D محیطی نامطلوب برای باکتری ها فراهم می کنید.

شما می توانید مکمل های ویتامین D را با غذا یا نوشیدنی ها مصرف نمایید. برخی از منابع ویتامین دی شامل ماهی، قارچ، پنیر، تخم مرغ و ماست می شود.

سخن پایانی

بوی بد دهان در اولین روز ملاقات عاشقانه یا هنگام مصاحبه‌ ی شغلی، می‌ تواند موقعیت بسیار ناخوشایندی خلق کند؛ و در این حالت، هیچ کاری جز عذاب کشیدن و تظاهر به خونسردی از شما بر نمی‌آید. اگر درمان های خانگی موثر نبودند برای درمان این عارضه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.

تحریریه پزشک آشنا

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر