لطفا صبر کنید ...

خطرات و عوارض جراحی گونه یا جراحی پروتز گونه

اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۱ توسط پزشک آشنا0
cheek-surgery-pezeshkashena.jpg

جراحی گونه

جراحی گونه یکی از انواع جراحی هایی است که این روزها به وفور از آن استفاده می شود. زیرا تقویت گونه یکی از روش های بسیار موثر در جوانسازی صورت است. اما با این وجود لازم است تا داوطلبین استفاده از این جراحی زیبایی اطلاعاتی در این زمینه داشته باشند، به همین خاطر رسانه اینترنتی پزشک آشنا بر این شد تا در این مطلب جراحی گونه را به چالش کشیده و همه آنچه که باید در این مورد بدانید، از قبیل مزایا، عوارض، هزینه، نحوه انجام و … را عنوان کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم این مطلب فوق العاده را از دست ندهید.

کاشت گونه

بالا رفتن سن، تاثیر نیروی جاذبه زمین، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و … باعث تغییرات منفی در جذابیت صورت شده، کانتورهای بارز و فوق العاده صورت به سمت صاف شدن پیش رفته و حجم بخش میانی صورت تحلیل می رود. این تغییرات باعث نمایان شدن اثرات کهولت سن و افتادگی پوست می گردند.

در این مواقع افراد با انجام اعمالی از قبیل کاشت گونه می توانند تغییرات زیادی در ظاهر خود ایجاد کنند. در واقع جراحی پروتز گونه با برجسته کردن و فرم دادن گونه ها، نواحی بالایی صورت را مشخص تر کرده و به صورت شادابی و جوانی می بخشد.

این جراحی غالباً تحت بیهوشی کامل انجام می شود. روش های دیگری مانند تزریق چربی به گونه، تزریق ژل به گونه هم وجود دارند که می توانند با انجام لیفت نسبی در این ناحیه زیبایی شما را چندین برابر افزایش دهند.

پروتز گونه چیست ؟

اصلی ترین هدف از جراحی گونه، افزایش حجم و لیفت گونه ها و در نتیجه پوست صورت می باشد. برای برخی از افراد از بین رفتن برجستگی گونه ها و افتادگی پوست صورت بسیار آزار دهنده است. این افراد می توانند به کمک جراحی گونه پروتزهایی را در ناحیه گونه خود قرار داده و آنها را به شکل طبیعی حجم دهند.

بعضی از این پروتزها سیلیکونی هستند و می توان پس از مدتی آن ها را برداشت. اما برخی دیگر از جنس کامپوزیت هستند، که با بافت طبیعی استخوان ترکیب شده و جزئی از بافت گونه می شوند.

غالباً پزشکان برای جراحی پروتز گونه از پروتزهای سیلیکونی استفاده می کنند. ایمنی این روش بالا بوده و در صورت عدم تمایل بیمار، امکان برداشت آن وجود دارد.

مزایای انجام جراحی پروتز گونه

بدیهی است که در جراحی های زیبایی، مهمترین بخش زیبایی ظاهری است که پس از جراحی ایجاد می شود، گرچه سلامت افراد در زمان انجام عمل جراحی و بعد از آن هم از اولویت های مهمی است که باید به آن توجه شود.

از طرفی هم شاید برایتان جالب باشد که بدانید با از بین رفتن گونه و تحلیل آن، احتمال به وجود آمدن غبغب و چروک های پوستی در زیر چشم افزایش پیدا می کند. در این شرایط کاشت پروتز گونه می تواند یک راه موثر برای از بین بردن این مشکلات باشد.

به طور کلی از مهمترین مزایای کاشت گونه می توان به ایجاد تناسب و تقارن در چهره، جوانسازی صورت، لیفت صورت ، از بین بردن نسبی خط خنده و گودی زیر چشم، ظریف تر کردن نمای بینی و … اشاره کرد.

جراحی گونه چگونه انجام می شود؟
جراحی گونه چگونه انجام می شود؟

نحوه انجام جراحی گونه

جراحی پروتز گونه از طریق ایجاد برش های کوچک در داخل دهان و قرار دادن ایمپلنت مورد نظر به صورت مستقیم و بسیار دقیق بر روی استخوان گونه انجام می گیرد. این کار معمولاً تحت بی هوشی کامل اجرا می شود.

ایمپلنت های قابل استفاده در پروتز گونه از نظر شکل، اندازه، میزان برجستگی متفاوت هستند. در واقع پزشک با توجه به آناتومی صورت و در نظر گرفتن خواسته بیمار باید بهترین و مناسب ترین ایمپلنت را انتخاب نماید.

به طور معمول زمان لازم برای انجام جراحی پروتز گونه حدود ۳۵ الی ۴۵ دقیقه است. فرد مورد نظر بعد از به هوش آمدن با رعایت مراقبت های لازم بعد از جراحی گونه می تواند ادامه استراحت را در خانه ادمه دهد.

انواع پروتز گونه

همانطور که گفته شد، ایملنت های قابل استفاده در پروتز گونه از نظر شکل، اندازه و تجزیه و تحلیل ساختاری انواع مختلفی دارند. پروتزهای سیلیکونی، پروتز های پلی اتیلن متخلخل و هیالورونیک اسید از پرکاربردترین انواع این ایمپلنت ها هستند.

پروتز های سیلیکونی گونه: این پروتزها یک راه حل دائمی برای حجم دادن به گونه هستند، که با تنوع وسیعی از شکل ها و اندازه ها متناسب با خواسته و ترجیحات بیمار ساخته می شوند. این نوع ایمپلنت بر خلاف ژل سیلکونی که در سینه استفاده می شود، به شکل جامد می باشد.

پروتز گونه با ایمپلنت پلی اتیلن متخلخل: این ایمپلنت یکی دیگر از انواع رایج ایمپلنت گونه است که همانند روش مورد استفاده در ایمپلنت سینه در گونه قرار داده می شود. با توجه به اینکه ماده ایمپلنت پلی اتیلن متخلخل می باشد، به همین خاطر متناسب با کانتور های داخلی گونه ها با ساختار گونه ترکیب می گردد.

این ایمپلنت به استخوان و بافت متصل شده و به بافت فرصت رشد می دهد. به همین علت با شکل طبیعی گونه هماهنگ می شود. مهمترین مزیت این گونه قدرت تلفیق آن در بافت می باشد اما نکته منفی در این پروتز دشواری در برداشت آن است.

کاربرد هیالونیک اسید برای برجسته سازی گونه ها

هیالونیک اسید: هیالونیک اسیدی ماده ای است که به طور طبیعی در بدن و در بافت همبند یافت می شود. بنابراین زمانی که این ماده مانند یک فیلر به بدن تزریق می شود، بدن واکنش خاصی نسبت به آن نشان نمی دهد.

هیالونیک در لایه های میانی ناحیه صورت تزریق می گردد، به همین خاطر نتایج زیبا و طبیعی به وجود می آورد. اما ماندگاری کوتاه ۶ تا ۱۲ ماهه از معایب این نوع تزریق گونه بشمار می رود.

کاشت گونه با چربی

یکی از راه های موثری که می توان به کمک آن حجم گونه را افزایش داد تزریق چربی است. در این روش معمولاً به کمک تکنیک لیپوساکشن مقداری چربی از نواحی مختلفی از بدن مانند، ران ها، شکم، پهلو و … برداشته شده و پس از انجام عملیات آماده سازی این چربی ها به گونه تزریق می گردد.

چنانچه از بی هوشی عمومی ترس دارید و یا اینکه در مورد داشتن گونه دائمی به نتیجه قطعی نرسیده اید، بهتر است روش تزریق چربی یا ژل را انتخاب کنید. کاشت گونه با چربی یک عمل سرپایی است که به بیهوشی نیازی ندارد.

اما این موضوع را هم به یاد داشته باشید که چون در این روش از مواد نرم مانند چربی استفاده می شود، احتمال نامتقارنی در گونه ها وجود دارد. علاوه بر این با توجه به اینکه در این روش چربی از ران ها یا شکم برداشته می شود، احتمال اینکه این چربی پس از چند ماه توسط بدن جذب شود هم وجود دارد.

جراحی گونه چگونه انجام می شود؟
جراحی گونه چگونه انجام می شود؟

مراقبت های لازم بعد از پروتز گونه

  • رعایت رژیم غذایی نرم برای حداقل ۴ تا ۵ روز پس از جراحی
  • استفاده دقیق از مسکن و آنتی بیوتیک به مدت یک هفته
  • پرهیز از فعالیت های شدید بدنی حداقل تا ۲ یا ۳ هفته پس از جراحی ( فعالیت های شدید بدنی می تواند منجر به تورم شوند)
  • استفاده مداوم و مرتب از دهان شویه و مسواک نرم به صورت سه بار در روز به مدت حداقل یک هفته
  • استفاده از دو بالشت حین خواب در دو هفته اول پس از جراحی
  • قطع نوشیدنی های الکلی حداقل تا دو هفته پس از جراحی گونه
  • استفاده از میوه ها یا قرص های ترمیم کننده زخم

چگونه یک جراح پروتز خوب پیدا کنیم؟

انتخاب نوع و شکل جراحی زیبایی ۲۰ درصد راه و انتخاب یک جراح زیبایی ماهر که بتواند این جراحی را به زیباترین و بهترین شکل اجرا کند ۸۰ درصد کار می باشد.

جراح خوب کسی است که نه تنها دارای مهارت و تخصص خوبی در زمینه حرفه خود است، بلکه می تواند نیازهای فردی بیمار را به خوبی تشخیص داده و درک خوبی از آناتومی صورت افراد داشته باشد. در انتخاب جراح پروتز خود بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • جراح مورد نظر شما باید دارای بورد تخصصی در رشته زیبایی مورد نظر باشد.
  • در میان همکاران خود دارای شهرت و اعتبار خوبی باشد.
  • حتماً در کارنامه سوابق خود، فعالیت درخشانی در بیمارستان داشته باشد.

یکی از مهمترین و موثرترین اقداماتی که می تواند در این زمینه داشته باشید، صحبت با بیماران قبلی جراح پلاستیک یا جراح زیبایی است. پرسیدن نظر آنها در خصوص سطح رضایت مندی از نتیجه جراحی، سطح اطلاع رسانی و کیفیت تعاملات پزشک با بیمار می تواند کمک بسیار زیادی به شما بنماید.

عوارض پروتز گونه

همانطور که در مقالات پیشین هم عنوان کردیم، هر عمل جراحی با عوارض و خطراتی همراه است، جراحی گونه هم از این قاعده مستثنی نبوده و عوارضی را به همراه دارد.

در واقع اطلاع از عوارض پروتز گونه می تواند به شما کمک کند تا با دیدی بازتر و منطقی تر در مورد جراحی پروتز گونه تصمیم گیری نمایید. در حالت کلی عوارض پروتز گونه به قرار زیر هستند:

  • ایجاد کبودی و تورم در نواحی اطراف گونه ها
  • احتمال آسیب به رگ ها و اعصاب در این ناحیه
  • ریسک ایجاد عفونت در ناحیه گونه ها و یا نواحی اطراف محل زخم ها
  • حرکت پروتز و یا واکنش بدن نسبت به جسم خارجی در ناحیه گونه
  • احتمال ایجاد برجستگی های نامتقارن در ناحیه گونه
  • احتمال به جا ماندن اسکار پوستی.

البته اگر شما یک دکتر خوب برای پروتز گونه خود انتخاب کرده باشید، ریسک بروز بسیاری از این عوارض به حداقل می رسد. اما به همین نسبت عوارض پروتز گونه توسط پزشک غیر متخصص و بی تجربه بسیار زیاد است.

در این صورت حتی احتمال بروز مشکلات جدی تری مانند عفونت داخلی و آسیب به استخوان بندی در ناحیه صورت افزایش می یابد.

پروتز گونه برای چه کسانی مناسب است؟

برجسته شدن استخوان گونه تاثیر زیادی در زیبایی افراد دارد. این روش برای افراد زیر بسیار مناسب است:

  • استخوان گونه آنها کاملاً صاف است.
  • صورت آنها کاملاً گرد بوده و برجستگی گونه آنها مشخص نیست.
  • افرادی که وزن زیادی از دست داده اند.
  • افرادی که تمایل دارند چهره جوانتر و شاداب تری داشته باشند.
  • افرادی که در اثر افزایش سن حجم گونه های آنها کم شده و گونه ها به سمت پایین افتاده اند.

سخن پایانی:

در این مطلب سعی کردیم تمامی آنچه که یک فرد باید در مورد جراحی گونه بداند را عنوان کنیم. اما باز هم مهمترین موضوع در این رابطه انتخاب یک جراح ماهر می باشد. زیرا در غیر این صورت علاوه بر عواض عنوان شده، ممکن است پروتزها به صورت نامتقارن گذاشته شوند.

تحریریه پزشک آشنا

 

پزشک آشنا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

ashena.contract@gmail.com

تهران

آخرین مطالب
logo-white-pezeshkashena

هدف ما در رسانه اینترنتی پزشک آشنا افزایش سطح اطلاعات افراد جامعه و نیز ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامت است.
تا افراد در کمترین زمان ممکن پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه اینترنتی پزشک آشنا محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر